Om mig

cropped-dscn0769.jpg

Jag skulle bli journalist så jag gick en förberedande utbildning i Kalix. Insåg att jag ville skriva mer skönlitterärt så jag gick två år på en skrivarkurs där jag träffade Uffe. Födde barn, lät mitt skrivande vila och började läsa litteraturvetenskap och socialantropologi i Linköping. Flyttade och läste pedagogiskt drama. Flyttade och ville samla ihop så jag läste programmet för media- och kommunikationsvetenskap i Växjö. Började jobba innan jag var färdig ( ca 13 år senare skrev jag min c-uppsats och fick min examen!!) och fick jobb på AMI som senare blev Arbetsförmedlingen Rehabilitering där samtal var mitt huvudsakliga arbetsverktyg. Har också vidareutbildat mig inom lösningsinriktad samtalsmetodik. Träffade mest ungdomar och speciellt de med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Gick en KY-utbildning inom just detta för att  fördjupa mina kunskaper.

Köpte min första yogabok 1982 och under alla år har jag mycket sporadiskt mediterat och gjort några solhälsningar. Försökt hitta balans i livet men lyckats sådär. År 2000 kom en vändpunkt i mitt liv när jag bestämde mig och gjorde några mer och mindre smärtsamma och medvetna val som var nödvändiga för min utveckling.  Jag hittade en yogastudio i en källare i Växjö och blev en flitig gäst. En av lärarna öppnade eget och på alla hjärtans dag 2006 ”flyttade” jag in hos Linda på VedaYoga.  Julen samma år började jag hålla egna yogaklasser och på den vägen är det..

Har en diplomutbildning i ViryaYoga och inspireras mycket av Doug Keller och hans terapeutiska yoga.  Mediterar mer och mer och lyssnar på och läser Michael Stone och framförallt Tara Brach som är en filosofisk förebild.

Yogan och livet är sammanvävt för mig. Mina yogaklasser drivs av filosofiska teman och en närvaro i detaljer för att förstå helheten. En hel del humor och ibland halvgalna associationer som hela tiden har sin förankring i ett allvar och i vardagslivet.

2015 startade jag YogaTalk och hoppas att i framtiden få väva samman yogan med alla dess trådar och det lösningsinriktade samtalet.

Här kommer du att kunna följa mina filosofiska tankevindlingar som jag använder mig av på mina yogaklasser och i mitt dagliga liv. Samtal i rörelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s